Over ons

Doelstelling Aromi dal Mondo

Aromi dal Mondo staat voor natuurlijke en duurzame producten. Producten, die nog puur en eerlijk worden gemaakt door lokale producenten met liefde voor hun vak en die oog voor kwaliteit hebben.

Juist deze mensen willen wij belonen door hun producten een grotere bekendheid te geven. Zodat deze eerlijke producenten nog de kans krijgen hun beroep uit te voeren en hun ambacht door te geven aan hun kinderen of andere leerlingen. U zult bij Aromi dal Mondo dus geen producten vinden, die de naam ambachtelijk dragen en stiekem achter de schermen door grote Europese marktleiders worden gemaakt.

Klik hier als u meer wilt weten over onze ambachtslieden.

Het verhaal achter Aromi dal Mondo

Aromi dal Mondo is begonnen toen Alessio Pistidda uit Sardinië naar Nederland vertrok voor werk als specialist. Hij ontmoette daar de Nederlandse Alize Scheenstra en al snel vonden ze elkaar in hun liefde voor goed eten. Samen met Gian Carlo Floris hebben ze in 2013 Aromi dal Mondo opgericht.

Aromi dal Mondo is Italiaans voor Smaken uit de Wereld. De missie is om bijzondere en natuurlijke smaken van verschillende en minder bekende streekgebieden naar Nederland te brengen. Allereerst begon de import vanuit Sardinië onder de handelsnaam Aroma Sardo, omdat Alessio, als product expert, daar zijn wortels had liggen. Binnen 2 jaar groeide Aroma Sardo uit tot een betrouwbare groothandel en importeur van een breed scala aan Italiaanse streekproducten producten. Sinds 2018 wordt de naam Aromi dal Mondo gehanteerd, omdat er steeds meer heerlijke producten buiten Sardinië aan het assortimentzijn toegevoegd.

Het doel van Aromi dal Mondo is al die jaren gelijk gebleven: Ambachtelijk gemaakte producten, die op traditionele en natuurlijke wijze gemaakt worden met gebruik van moderne technieken. De moderne technieken zijn een pré, zolang de natuurlijke productie wijze behouden blijft en het de continuïteit en kwaliteit van het product verbetert.

Alize Pistidda

Alessio Pistidda (rechts)