Duurzaam en Verantwoord zakendoen

Een beter milieu begint bij jezelf. Onze leveranciers hebben stuk voor stuk een liefdevolle verhouding met hun omgeving, anders zouden ze niet vasthouden aan een natuurlijke en ambachtelijk productie. Productkwaliteit strekt zich verder uit dan het eindproduct, kwaliteit begint bij de bron, de groei van de planten en de leefomgeving van de dieren.

Onze leveranciers werken zij samen met milieu organisaties en wetenschappers om het gebruik van chemische (bestrijdings)middelen tot een absoluut minimum te behouden. Waar mogelijk wordt gebruik gemaakt van natuurlijke bestreidingsmiddelen, zoals de inzet van lieveheersbeestjes tegen luizen. Ook wordt bijvoorbeeld bij het wijnmaken een minimum aan chemische middelen toegevoegd.

Maar het is niet alleen liefde voor het milieu, maar ook voor de dieren. Onze kaas leveranciers kopen alleen melk in van schapen die vrij rondlopen door de bergen.

Natuurlijke bestrijdingsmiddelen

Duurzame landbouw

Niet alleen onze leveranciers werken duurzaam en verantwoord, ook wij als organisatie proberen zo milieubewust en duurzaam om te gaan in onze werkzaamheden.

We scheiden al ons bedrijfsafval en recyclen items waar we kunnen. We maken gebruik van groene energie en werken vooral digitaal om zo zoveel mogelijk papier te besparen.¬†Bijvoorbeeld de dozen waarin onze producten komen, worden gebruikt om zendingen in te pakken voor onze klanten. Transporten besteden we uit aan derden, zodat er niet nog meer auto’s de weg op gaan om bestellingen te leveren.

Wij willen onszelf steeds meer verbeteren als het gaat over duurzaam zakendoen. Hierdoor staan wij open voor elke suggestie om ons productie proces zo milieuvriendelijk te maken.