Sa Marigosa

Sa Marigosa werd in 1986 opgericht als een jonge landbouwvereniging. In 2008 werd deze landbouwvereniging een bedrijf om de duurzame landbouw op Sardinië beter te kunnen promoten. Hun missie was om goede kwaliteit groenten en fruit te garanderen, door zorgvuldig te werk te gaan en controle over alle fasen van de productieketen te houden. Dit geldt voor alle groentenproducten; van verse groenten tot conserven. Deze groei in innovatie en product variatie met het behoud van de traditie is de reden waarom Sa Marigosa marktleider op Sardinië is.

De liefde voor de inheemse producten van Sardinië is het fundamentele ingrediënt van de teelt. waardoor Sa Marigosa is vandaag een belangrijke organisatie voor verschillende typen meloen- en watermeloenproducenten, artisjokken van verschillende cultivars en leider van het consortium van bescherming van de doornachtige artisjok van Sardinië DOP.

Ik wil meer informatie

Duurzame landbouw

Sa Marigosa is nog een traditionele boer in hart en nieren, zij is niet alleen trots op het eindproduct, maar ook op haar land. Daarom wordt er al meer dan 20 jaar geïnvesteerd in duurzame landbouw. Bij Sa Marigosa werken onderzoekers, landbouw experts en boeren samen om duurzaam en ecologisch te ondernemen. Het landbouwsysteem dat dat gebruikt wordt is van Integrated Production, om het gebruik van agrochemicaliën te minimaliseren.

Om dit doel te bereiken, maakt Sa Marigosa gebruik van een traceerbaarheidssysteem, dat alles bijhoud vanaf het planten van de groenten tot tot en met de verkoop van het eindproduct aan toe. De groene draad in het verhaal zijn de investeringen in technologische processen die voedselzekerheid garanderen met behoud van een hoge werkethiek en die aandacht voor energiebesparing en afvalbeheer.

Deze rigide productiedisciplines volgen het het “Quality Management System ” dat:
• een assortiment producten met hoge kwaliteit en gezondheid garandeert.
• cultivatietechnieken gebruikt die het milieu en de menselijke gezondheid respecteren.
• systemen voor traceerbaarheid en traceerbaarheid toepast.

duurzame landbouw gronden van Sa Marigosa

Landerijen

Sa Marigosa heeft een sterke link met de natuur en de grond waarop zij haar producten verbouwd. De activiteiten concentreren zich rond het schiereiland Sinis. Het daar specifieke gemengde klimaat, speelt een sleutelrol in de productieketen die Op Sa Marigosa gebruikt om de doelen van kwaliteit en rijping van zijn producten te bereiken.

De specifieke vorm van de teeltgrond, die zich uitstrekt tussen de vijver van Cabras en de Golf van Oristano, heeft een kalkachtige oorsprong en verrijkt dus de producten van een bepaald zoutgehalte, waardoor het een unieke smaak en aroma krijgt met een hoog natuurlijk gehalte.

De groenten worden zo veel mogelijk in de vrije natuur uitgeoefend, volgens nauwkeurige disciplines van geïntegreerde gewasproductie. Omdat sa Marigosa haar groenten en fruit altijd met liefde teelt, zoekt zij altijd het meest vruchtbare en geschikte land op per gewas. Door de landbouw te combineren met traditie en innovatie en tegelijkertijd onderzoek te doen naar de originele inheemse groenten, is het resultaat van ongeëvenaarde kwaliteit.

Hier komen de Sa Marigosa Groenten vandaan