logo santa maria la palma

Santa Maria la Palma

Bij Santa Maria la Palma werken er geen barons, markiezen of landheren. Deze cantina wordt gekenmerkt door no-nonsense boeren en wijnmakers. Zij zijn niet geboren met de zilveren lepel in hun mond, maar met sterke armen, rechte ruggen, passie en principes.

Santa Maria la Palma is opgericht als coöperatie door boeren. Na de tweede wereldoorlog werd het land in Sardinië opnieuw verdeeld. De mannen die een stuk land rond Alghero toegewezen hadden gekregen, begonnen wijn te verbouwen. Omdat de stukken land te klein waren om zelf een wijnmakerij op te zetten, begonnen ze een gezamenlijke wijnmakerij en produceerden ze hun wijnen onder de naam Santa Maria la Palma, naar het dorp waar de wijnmakerij staat. Santa Maria la Palma heeft nu 700 hectare land tot haar beschikking waar een verscheidenheid aan inheemse druiven (Vermentino, Cannonau, Cagnulari, Monica) groeien.

In het begin was de cantina vooral gericht op veel en goedkope tafelwijn. De afgelopen 10-15 jaar is de focus steeds meer gericht op mooie kwaliteitswijnen en terroir. Nieuwe technologieën worden mooi gecombineerd met de traditionele wijnbouw. Dit heeft geleidt tot genuanceerde Sardijnse wijnen, allemaal gemaakt met dezelfde passie en toewijding als vroeger, maar verbeterd met alles wat de modernste technologie te bieden heeft.

De toewijding aan kwaliteit is de rode draad in onze geschiedenis: het selecteren van methoden en technieken om de beste druiven te produceren, de bodem te verbeteren en te beschermen – allemaal met het oog op het overtreffen van de verwachtingen van onze consumenten en waardige erfgenamen van deze nobele traditie die we zijn vooruit.