Sepi Formaggi

Sepi Formaggi is gelegen op 2 locaties, Marrubiu waar de kaas wordt gemaakt en Macomer, waar de kazen op natuurlijke gerijpt worden. Vanuit Macomer worden de kazen over de hele wereld verzonden. De melk voor alle kazen wordt in het binnenland en zuiden verzameld. Hier houden schaap-, geit- en koeherders nog hun kuddes, waar er nog genoeg ruimte is om hun kuddes in de natuur te laten rondlopen.

Sepi Formaggi ademt nog een oude, bijna magische sfeer. De tijd lijkt stil te staan bij het begin der tijden. De lucht die opgesnoven wordt, doet nog aan oude scenario’s denken, waar de echte hoofdpersoon is Moeder Natuur is. Om kaas te maken is het belangrijk om de protocollen en procedures te respecteren, die zijn ontstaan in de duizenden jaar oude traditie van Sardijnse herders.
Bij SEPI Formaggio worden vandaag de dag alle kazen nog gemaakt volgens oude recepten, maar dan met de modernste productietechnieken.

 

Ik wil meer informatie

Traditie gesteund door innovatie

De huidige eigenaar van SEPI kazen is de familie Seddon. Zij runnen SEPI al voor meer dan dertig jaar. Hun doelstelling is heel simpel: Kaas maken volgens de oude traditie. Het bedrijf zorgt ervoor dat elke stap van de productieketen nauwkeurig wordt gereguleerd, van het melken en het verzamelen van de melk tot het verwerken van de melk tot de verschillende lijnen schapenkaas, geiten, ricottas en peretta.

Omdat SEPI van traditie houdt, volgt het bedrijf de regels van de diverse consortia voor de productie van beschermde oorsprongkazen (DOP kazen), zoals Fiore Sardo, Pecorino Sardo en de Pecorino Romano. Hiervoor doet SEPI sinds jaren al ISO audits mee. Ook is Sepi Formaggi is een gecertificeerd IFS bedrijf

Natuurlijk begrijpt SEPI dat consumenten verrast willen worden met spannende en soms verrassende smaken. Daarom wordt het assortiment voortdurend verrijkt en gevarieerd. Ook worden er nieuwe en moderne oplossingen gezocht in formaten en de verpakking van de kaas, of het verbeteren van de bruikbaarheid en de organoleptische eigenschappen. Maar een ding blijft altijd hetzelfde: kaas wordt volgens authentieke wijze geproduceerd, beschouwd SEPI het niet als echte kaas.

Hier komt SEPI kaas vandaan
labaratorium van Sepi